Tegenwoordig lijkt introversie voor velen een beschamende functie. Hoe het is om thuis te zitten en niet met iemand te praten in een samenleving waar activiteit en gezelligheid worden gewaardeerd? In feite kunnen introverte mensen hun kracht aan de wereld tonen.

Ik ben niet trots dat ik een introverte ben – maar ik schaam me hier niet voor. Dit is op zichzelf niet goed en niet slecht. Dit is maar een gegeven. Om eerlijk te zijn, ben ik een beetje moe van opwinding over het onderwerp trots op mijn introversie. Iedereen die ik ken, stuur me memes over het onderwerp steile introverte mensen en saaie extraverte mensen die ze te veel zeggen.

Genoeg. Het is geweldig dat we onze eigenaardigheid hebben geaccepteerd en de wereld hebben verteld over onze liefde voor eenzaamheid. Maar is het tijd om verder te gaan? Of we te veel protesteren? Als je je echt goed voelt, of je erover wilt blijven schreeuwen? Is het niet tijd om gewoon uw bedrijf te doen?

Bovendien vragen veel activisten van de beweging ‘trots op hun introversie’ sterk om hen met rust te laten

Natuurlijk maakt de behoefte aan eenzaamheid deel uit van de aard van de introverte, maar slechts een deel. Dit is voor ons nodig om te herstellen, maar naar mijn mening is het tijd om erachter te komen hoe de wereld gelukkig de voordelen van uw introversie te maken.

Als u het alleen als excuus gebruikt om uitnodigingen te wijken, bevestigt u eenvoudig de mening van de meerderheid dat de introverte mensen asociaal zijn. En dit is een van de tekenen dat u uw introversie ten onrechte gebruikt. Laten we beginnen met hem, en dan zullen we over anderen praten.

een. Je brengt te veel tijd thuis door

Je houdt niet van feesten. Dit is normaal, maar wist je dat je kunt leren van ze te houden als je eraan deelneemt … op je eigen manier? Bijvoorbeeld, naar een feest gaan, om uzelf toestemming te geven om het op elk moment te verlaten – zelfs als er nog “te vroeg” is. Of ga in de hoek zitten en kijk naar de rest. Nou ja, iemand zal pesten met vragen over waarom je niet communiceert. En dan? Het kan je tenslotte niet waar cialis kopen in belgie schelen, je voelt je goed met jezelf.

Maar laten we zeggen, je haat nog steeds feesten. Dus ga er niet naar toe! Maar als je gewoon uitnodigingen weigert en de mensen zelf niet uitnodigt die echt mooi zijn om te doen wat je echt leuk vindt, dan ben je geen introvert, maar gewoon een kluizenaar.

Maar dan moet je op je eigen manier socialiseren. U kunt een introvert zijn die interessante mensen uitnodigt om hem een ​​bedrijf te maken voor campagnes voor evenementen – bijvoorbeeld tijdens een lezing, tentoonstellingen, de lezingen van de auteur.

Je regelt gezamenlijke diners om te genieten van een prachtig gesprek in een smalle cirkel? Ga op campagnes met een vriend met wie ze even goed kunnen communiceren en stil zijn? Je luncht met die paar vrienden die dicht bij je hart staan? Zo niet, dan gebruikt u uw introversie verkeerd. Laat een paar gelukkigen zien wat coole introverte mensen kunnen zijn.

2. Je doet gewoon een werk

Het vermogen van introverte mensen om routinewerkzaamheden uit te voeren is een van onze sterke functies. Wees hier trots op. Maar als u uw gedachten niet uitgeeft aan collega’s en de autoriteiten, of u nu echt de wereld van uw introversie aan de wereld demonstreert?

Ik begrijp dat soms vergaderingen te snel worden gehouden voor ons tempo van denken. Het is moeilijk voor ons om gedachten te formuleren en een moment te vinden om te worden gehoord. En toch is dit onze taak – om te leren hoe je ideeën met anderen kunt delen.

Hierin kunnen vergaderingen met het hoofd van het gezicht of de eenwording in een team met iemand die kan helpen de ideeën te uiten

De leiders begonnen onlangs te leren over introversie en extraversie als een ander aspect van de variëteit die aanwezig zou moeten zijn in een effectief team. Zorg ervoor dat u de voordelen van introversie aantoont, en niet alleen werkzaamheden, samenvoegen met de situatie.

3. Je vermijdt gebabbel

Ik weet het, ik weet het, leeg gebabbel – struikelblok voor introverte mensen. Ik probeer zelf haar te vermijden. En toch … sommige studies bevestigen dat gesprekken “over niets en over alles” goed worden beïnvloed door onze psychologische toestand.

Dus, in een aantal experimenten uitgevoerd door psychologen uit Chicago, werd de groep onderwerpen voorgesteld om met collega -reizigers in de trein te praten – dat wil zeggen om te doen wat ze meestal vermeden. Volgens de rapporten zijn degenen die met collega -reizigers praatten aangenamer verstreken dan degenen die “genoten hebben van eenzaamheid”.

Maar laten we nog dieper roken. Hoewel praten over kleinigheden dat het vaakst op zichzelf eindigt, groeien ze soms op iets meer uit. Relaties beginnen niet met de nabijheid. Onmiddellijke onderdompeling ten opzichte van de diepten in een gesprek met een nieuwe kennis. Je kwam dit zeker tegen: uitstekende vaardigheden van luisteren naar introverte mensen leiden tot het feit dat we meer openen dan we zouden willen.

De uitwisseling van gewone zinnen helpt contact te leggen, geeft tijd om elkaar te passen, niet -verbale signalen te lezen, contactpunten te vinden. Als alles zich ontwikkelt, kan een klein gesprek leiden tot een meer substantieel gesprek. Dus als je geklets vermijdt, mis je de kans om belangrijke en mensen in de geest te ontmoeten.

vier. Je doet alsof elke eenzaamheid een goede eenzaamheid is

Ik praat hier veel over, omdat deze fout me lange tijd met mijn geluk heeft belemmerd. Wij zijn introverte mensen, maar alle mensen hebben mensen nodig, en we zijn geen uitzondering. Alleen thuis blijven is de gemakkelijkste manier van inactiviteit, maar te veel concentratie eenzaamheid is schadelijk en kan leiden tot de milt en slecht humeur.

Helaas is de gemakkelijkste manier om met eenzaamheid om te gaan alleen zijn. Eenzaamheid is zo allemaal contact en moeilijk dat het gemakkelijker is om het in eenzaamheid te ervaren dan om in de menigte te ervaren.

Bovendien doet de vervorming van ons denken ons blijven doen wat we niet leuk vinden, simpelweg omdat we er al wat tijd en moeite aan hebben besteed. We vertellen onszelf dat eenzaamheid goed is dat we overbodig zijn, omdat we ons comfortabel bevinden, zelfs als dit verre van de zaak is.

Experts merken op dat alleenstaande mensen vijandiger zijn. Ik heb ze altijd beschouwd als misantropes, maar nu vermoed ik dat ze diep vastzitten in deze vicieuze cirkel van afwijzing.

5. U gelooft in uw “sociale onhandigheid”

Is dat niet wat je zegt als je naar het feest komt en je niet op hun gemak voelt vanaf de eerste minuten? Of als je een beetje voor een vreemde verlegen? Je stelt jezelf gerust met verhalen dat je een aangeboren onvermogen hebt om indruk te maken op anderen? Ik hoop niet een briljante gesprekspartner te zijn? Onthoud uw zwakke sociale vaardigheden die van elk evenement een mijnveld maken?

Vergeet het. Stop met jezelf te overtuigen dat je anders bent dan de rest. Ja, het is voor sommige mensen gemakkelijker om te communiceren, sommigen bedekken de kamer met hun aanwezigheid. Eerlijk gezegd zijn dit niet de mensen aan wie ik trek, ik vind ze zelfs een beetje weerzinwekkend. Ik kan beter met een persoon praten die rustig in de hoek zit. Of met degene die ik al ken. Ik ga niet naar feestjes om kennis te maken met nieuwe mensen – ik ga daarheen om mijn vrienden te zien.