Op zoek naar Qigong -informatie op de sites leidt er vaak toe dat sites die enkele mystieke Qi -energiebeheertechnieken beschrijven … waarmee Qigong eigenlijk begint, hoe adequate klassen van deze techniek eruit zien en wat het mogelijke resultaat is van de praktijk? Zegt een specialist in de Chinese geneeskunde Anna Vladimirova.

Ik beweer niet dat, of in het bijzonder Qigong, oosterse praktijken een technologie is om te werken met een lichaam dat de bijna onbeperkte mogelijkheden van “zelfcultivatie” opent. Als u klaar bent om zich terug te trekken in de bergen, woon dan in een klooster, neem dan 10-12 uur per dag aan onder leiding van de meester-er is een kans om resultaten te bereiken die gewoonlijk bovennatuurlijk worden genoemd.

We wonen echter in de stad, gaan aan het werk, beginnen een gezin en geven aandacht aan zelfontwikkelingsklassen … een uur per dag? Vaker-3-4 uur per week. Dus ik stel voor om niet op wonderen te wachten, maar om oosterse praktijken te beschouwen als een manier van genezing. In dit opzicht zijn ze mooi voor inwoners van de stad!

De stappen van Qigun

Ondanks alle lyriek en beelden, hebben Qigun -praktijken een duidelijke structuur en hiërarchie. Elke set oefeningen is een nauwkeurige en begrijpelijke technologie om met het lichaam, het bewustzijn en de krachten van het lichaam te werken.

een. Werken met het lichaam

Als u besluit Qigong te doen, is het te vroeg om na te denken over complexe ademhalingsoefeningen uit de eerste stappen. De eerste stap is gericht op het bouwen

van een structuur. Net als in yoga begin je te werken met spieren, ligamenten, botstructuren – om een ​​houding te bouwen waaraan je comfortabel andere oefeningen zult beheersen.

Ik leer de richting van Qigun genaamd de Sinshin. In zijn raamwerk herstellen we de normale toon van de spieren van het hele lichaam: overgebracht, krampachtige spieren ontspannen, ongeëvenaard – verwerven toon. Het lichaam wordt tegelijkertijd flexibeler, ontspannend en sterker. En het belangrijkste is dat de normale bloedtoevoer voor alle organen en weefsels wordt hersteld (en dit is een fundamentele gezondheidsfactor).

Tsigun -oefeningen zijn technologie -geverifieerde eeuwen, en hoe beter je begrijpt wat je doet met je lichaam, hoe meer productieve klassen

Zorg er bij het kiezen van de aanwijzingen van Qigong voor dat alle oefeningen van de gymnastiek die u heeft gekozen u duidelijk en “transparant” zijn. Voel je vrij om vragen te stellen: waarom de beweging zo wordt uitgevoerd en niet anders? Welk deel van het lichaam beïnvloeden we deze oefening? Wat is het voordeel van elke beweging?

Tsigun -oefeningen zijn technologie geverifieerd door eeuwen, geen mystiek, en hoe beter je begrijpt wat je met je lichaam doet, hoe productiever je activiteiten.

Als gevolg van klassen verwerf je een prachtige houding tegen de achtergrond van ontspanning. Dit betekent dat om de rechte achterkant vast te houden en de trotse positie van de nek, je de spieren niet hoeft te belasten – je moet integendeel ontspannen zodat het hele lichaam open is, vrij wordt.

2. Werken met conditie (meditatie)

Dit is de tweede ontwikkelingsfase in Qigun, wat kan worden gedaan nadat de structuur van het lichaam is gebouwd. In feite is dit een zoektocht naar innerlijke stilte, waardoor een interne monoloog wordt gestopt.

Ik weet zeker dat je heel goed weet wat interne stilte is: we ervaren dit gevoel, bijvoorbeeld wanneer we de zonsondergang boven de zee of een berglandschap overwegen.

Als onderdeel van meditatieklassen leren we deze staat van onze eigen vrije wil binnen te gaan en de verblijfstermijn erin te vergroten (om het ten minste een paar seconden uit te breiden is een interessante taak!)).

Geef bij het kiezen van meditatiepraktijken ook de voorkeur aan de meest begrijpelijke. In Qigun -praktijken is er een reeks technieken die de hersenen leren werken in de modus die we nodig hebben. En als een leraar met meer dan tien jaar ervaring, kan ik zeggen dat verklaringen als “voelen”, “sluit je ogen en begrijpen” niet het recht om te bestaan.

Zoek naar degene die u in stappen zal uitleggen hoe u een gevoel van stilte kunt ‘voelen’, het resultaat repareren en ontwikkelen. En je zult versteld staan ​​hoe snel deze ‘mystieke’ staten duidelijk en toepasbaar worden in het dagelijks leven.

Ja, en let op: meditatie is geen manier om weg te komen van de samenleving. Ren weg van leraren die meditatietechnieken onderwijzen als een manier om naar een alternatieve realiteit te gaan.

Meditatie is de vaardigheid van concentratie en beheer van de geest, die helpt bij sociale implementatie: in het werk, in communicatie met geliefden, in creativiteit. Een persoon die weet hoe te mediteren wordt actiever, doelgericht en productiever.

3. Werk met energie

Wat velen beschouwen aan Qigun begint pas in de derde fase van kennis met hem. Om ademhalingstechnieken te beheersen die energie kunnen verzamelen, heb je een goede structuur van het lichaam nodig en de vaardigheid om stilte te betreden.

Het lijkt tijd om door te gaan naar mystiek en raadsels, maar ik zal je van streek maken: en in dit stadium is er niets dat een westerse persoon niet kon begrijpen met zijn rationele geest. Qi Energy is de hoeveelheid krachten die we hebben. We krijgen kracht van slaap, voedsel en ademhaling. Slaap wordt ons bijgewerkt, voedsel biedt materialen voor de constructie van weefsels en zuurstof voedt weefsels, waardoor ze worden bijgewerkt.

In het kader van Qigong van de derde fase zijn we bezig met ademhalingstechnieken die het lichaam verjongen, de energiebron helpen vergroten en ons voeden met extra krachten voor opgevatte prestaties.

En nogmaals herhaal ik: geef bij het kiezen van een bepaalde ademhalingspraktijk de voorkeur aan de meest transparante en begrijpelijke. Het was niet voor niets dat deze technieken eeuwenlang werden aangescherpt: elke ademhalingsoefening heeft zijn eigen betekenis, uitvoeringsregels en “knowhow”, waarmee u uw ontwikkeling in de praktijk versnelt.

Tegen de achtergrond van energiepraktijken komt niet ‘mystieke’ energie aan, maar een zeer reële kracht – als eerder de energie alleen genoeg was om van werk naar huis te komen en te vallen, zou ik nu na het werk willen communiceren met familie en vrienden, lopen , sporten.